Twee dagen in een verslag - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Peter Jongh Visscher - WaarBenJij.nu Twee dagen in een verslag - Reisverslag uit Arzúa, Spanje van Peter Jongh Visscher - WaarBenJij.nu

Twee dagen in een verslag

Door: Peter

Blijf op de hoogte en volg Peter

06 September 2010 | Spanje, Arzúa

In Villafranca del Bierzo was ht vroeg opstaan de wandelaars waren al actief om 5.30. Dus om 6.15 er ook maar uit en gepakt en ontbeten. Om 7.15 in donker vertrokken, want een dag met veel toppen. Eerst nnar Puerta Pedrafita en met 9-10% naar Cebreiro. Een middeleeuws stadje op de eerste top(1310m). Dan dalen en naar de Alto San Roque, waar mijn 3 spaanse fietsvrienden ook zijn. Nu saman op de foto. Dan naar de hoogste top van deze dag de Alto do Poio(1335m), daar geluncht. Dan een spectaculaire afdaling met 7% en 12 km lang naar Triacastela. Dan naar Samos(klimmen) en dalend naar Sarria wwar ik heb overnacht. De laatste plaats in een Auberge alles was vol. Het is nu ook echt de Kalverstraat op Zaterdag zoveel wandelaars.Vandaag om 7.30 gestart en dat viel tegen vol aan de bak 5km klimmen met 7%voor de koffie dan worden je spieren ondanks de kou wel warm. Uiteindelijk kom ik op 600m hoogte in Paadela. Dan een snelle daling naar Portomarin over een bijna leegstaand stuwmeer. Dan meteen weer 12 km klimmen naar de Alto do Hospital. En vervolgens golvend dalen naar Palas de Rei (570m). Darr lunch ik en het begint te regenen en n ieet zo´n beetje ook, van af 12.30 tot 14.15. Geen wandelaar meer te zien. Over de hoofdweg naar Melide. Golvend binnen ddor naar San Martino en dan richting Arzua, maar eeerst 3.5km klimmen met 7-9% en na een brug over de 10% laatste 20m gelopen. Droog in Arzua aan gekomen in Auberge de Peregrinos. Het is nog steeds droog maar wel zwaar bewolkt.

• 06 September 2010 - 17:00

Riet :

OLLA buenas dia ,je gaat lekker , op naar Santiago ,ik ben benieuwd naar jou stempels nog even tanden op elkaar morgen .ik zie het later wel op de foto s groetjes je fecina Riet

• 06 September 2010 - 17:23

B. Vredenburg:

Of je een elektrische fiets hebt zo rap gaat dat allemaal. Wanneer kunnen we de vlag uithangen? Als je eventueel zaterdag al hier aankomt(met je eigen chauffeur Erwin) staat het feestcomité klaar, dus bereid je maar voor! Groet van B&B.

• 07 September 2010 - 15:06

Cline:

De laatste kilometers komen nu toch echt dichterbij! super prestatie en iets moois om op terug te kijken